Prijem u rezidenciji Maroka: Ambasador organizovao Iftar večeru

Povodom proslave Ramazana Njegova Ekselencija Muhamed Amin Belhaž, sa suprugom Safai Sijilmasi Indrisi, priredio je Iftar večeru u rezidenciji Maroka, kojom je obeležen kraj ramazanskog posta i početak Bajrama.

Svečanoj večeri prisustvovale su ugledne ličnosti i članovi Parlamentarne grupe prijateljstva Srbije i Maroka, kao i predsednik Parlamenta Kraljevine Maroko, Habib El Malkij.

Predsednik Predstavničkog doma Kraljevine Maroko, Habib El Malkij, dan ranije je prisustvovao svečanom prijemu povodom preuzimanja dužnosti predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, u ime Kraljevine Maroko.

“Čast mi je što sam bio u Beogradu kao izaslanik Njegovog Veličanstva, na inauguraciji predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Želim mu da na svojoj novoj funkciji ima mnogo uspeha. Takođe, imao sam priliku da se sastanem sa vašom predsednicom Parlamenta, Majom Gojković, i uverim se da je Srbija zemlja koja je okrenuta budućnosti. Kraljevina Maroko iskreno želi da Srbija postane članica Evropske unije, kao i da joj reforme koje sprovodi omoguće da u brojnim oblastima dostigne nivo razvoja zemalja EU. Nadam se daljem razvitku saradnje u oblasti privrede, poljoprivrede, turizma i povećanju trgovinske razmene, imajući u vidu brojne potencijale vaše zemlje”, rekao je El Malkij.

Njegova ekselencija, Muhamed Amin Belhaž, objasnio je koliko je večerašnji prijem značajan za njega:

“Veoma mi je drago da večeras mogu da ugostim članove Parlamentarne grupe prijateljstva Srbije i Maroka, kao i predsednika Parlamenta Kraljevine Maroko, koji je ovde došao kao gost na inauguraciju predsednika Srbije, Aleksandra Vučića. Ovo je prilika da razgovaramo o poboljšanju naše bileteralne saradnje i saradnje na polju ekonomije i kulture. Ova godina je specijalna za nas i zbog toga što proslavljamo 60. godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Srbije i Kraljevine Maroko, što će biti obeleženo brojnim kulturnim događajima”, rekao je ambasador.

Izvor: BKTVNews/J.C.