Doživi Maroko na Vračaru

Božidarac u saradnji sa Udruženjem Srpsko-marokanskog prijateljstva vas poziva da prisustvujete jednistvenom događaju, Vikendu Maroka na Vračaru 21. i 22. februara u Božidarcu. Glavna ideja je da građanima približimo jednu od najznačajnijih afričkih država kao što je Kraljevine Maroko.
Na samom otvaranju posetioci će moći da vide Marokanski paviljon u okviru galerije Božidarac koju će pritom krasiti izložba posvećena Maroku. Paviljon će sadržati predmete, šoljice, tacne, garderobu koja se koristi odnosno nosi u ovoj lepoj i egzoričnoj zemlji. Nakon otvaranja posetioci će imati priliku da čuju i zanimljivosti o tradicinalnom venčanju u Maroku.
U subotu, 22. februara na početku krećemo sa radionicom Smeh joge za koju nije potrebna prijava, a nakon toga moćićete da naučite osnovne pokrete šaibi (shaabi) plesa, vidite kako se priprema autentični čaj od mente kao i da ga degustirate, kao i urme, slatkiše ali i i čujete više o filozofiji ispijanja čaja kao i zanimljivostima o samoj državi Maroko. Takođe, pripremili smo i radionice iscrtavanje kana, pravljanje nakita sa marokanskim motivima, kao i pravljenje mini mozaika (zilidž).
Broj meste za radionce je ograničen, a učešće besplatno. Prijavu možete naći na https://forms.gle/KdXF5XFZM5EkdCvw9 .
Pored toga posetioci će moći da pogledaju i jedan moderan marokanski film koji smo pripremili kao i nezaobilani film Kazablanka.
Vikend Maroka na Vračaru se organizuje u okviru manifestacije ”Sa Vračara u svet” čiji pokrovitelj je Gradska opština Vračar. Podršku događuju pruža i udruženje Europska inicijativa poslovnih žena (Evro-Žena).

Agenda

Petak 21.02.
—————————————————-
19h svečano otvaranje marokanskog paviljona i izložbe