Marokanska gastronomija u Beogradu

Marokanska gastronomija je rangirana kao treća top kuhinja sveta, a povodom meseca frankofonije u Beogradu će gostovati poznata marokanska šefica Choumicha Chafay.

Ambasada Kraljevine Maroka u Beogradu je pozvala slavnu marokansku Šeficu kuhinje, gospođu Choumicha Chafay, da održi predavanje o marokanskoj gastronomiji, rangiranoj kao treća top kuhinja sveta u okviru meseca frankofonije koji se održava u martu.

Na događaju koji se održava 20. marta u Domu omladine Beograd sa početkom u 18h će biti predstavljena istorija i umetnost hiljadugodišnje tradicije marokanske gastronomije sa svim svojim specifičnostima i uticajima kroz vekove. Gosti će imati priliku da saznaju više o istoriji, uticaju i raznovrsnosti marokanske kuhinje, sa posebnim fokusom na lokalne proizvode kao što su arganovo ulje i začini, a biće prilike i da se degustiraju autentični recepti Maroka.

Arganovo ulje je biljno ulje proizvedeno iz zrna arganovog drveta (Argania spinosa L.) koje je endemično za Maroko.

Kao domaćin marokanskih kulinarskih emisija, gospođa Chafay je objavila nekoliko kuvara, na arapskom i francuskom jeziku, koji su postigli veliki uspeh u arapskom svetu. Uskoro će ova izdanja biti prevedena i na srpski jezik.

Ovo će biti svojevrsno putovanje kroz arome, mirise i boje marokanske gastronomije koja se nalazi na vrhu liste međunarodnih kuhinja.

Izvor:http://www.hrana-pice-price.com