Arapsko modno veče

U okviru manifestacije „U susret letu”, 17. juna, od 20 časova u Velikoj sali Gradske opštine Vračar  organizovano je „Arapsko modno veče”.

U saradnji sa Udruženjem srpsko-marokanskog prijateljstva, organizator manifestacije je Centar za obrazovanje i kulturu „Božidarac”, a Opština Vračar je pokrovitelj izložbe na kojoj  je predstavljena narodna i moderna garderoba šest arapskih država (Maroko, Sirija, Palestina, Ujedinjeni Arapski Emirati, Egipat i Tunis).

Ideja arapske modne večeri jeste predstavljanje autentične tradicionalne i moderne arapske garderobe, uz prateću arapsku muziku i degustaciju baklava.

Duge haljine od prirodnih materijala, jarkih i zagasitih boja, ukrašene geometrijskim  i drugim desenima, od kojih su neke imale kapuljače, istaicale su eleganciju i liniju tela.

Manifestacija „U susret letu” sačinjena je od različitih kulturno-zabavnih aktivnosti i trajala je  od 15. do 17. juna ispred GO Vračar u Njegoševoj 77.

Udruženjem srpsko-marokanskog prijateljstva zahvaljuje Opštini Vračar, Centru za obrazovanje i kulturu „Božidarac”, svim devojkama koje su učestvovale, a posebno zahvaljujemo organizatoru Mai El Geridli.

S poštovanjem,

Predsednik Udruženja srpsko-marokanskog prijateljstva

Chaibia Bouydo Nikolić