Poliglot Club ARAB CAFE

Poliglot Club Srbija, Asocijacija srpsko-marokanskog prijateljstva, Ambasada Egipta u Beogradu, Ambasada Palestine u Beogradu sa zadovoljstvom vas pozivaju na našu sledeću zajedničku manifestaciju: Poliglot Club ARAB CAFE.

Arapski (arapski: ạlʿrbyẗ) al-‘arabiiiah [alʕarabijːa] ili (arapski: ʿrby)’arabi [ʕarabiː] ili [ʕarabij]) je centralni semitski jezik koji se prvi put pojavio u železnom dobu sjeverozapadne Arabije i sada je lingua franca za Arapski svet. Ime je nazvano po Arapima, izraz koji je u početku opisivao ljude koji žive od Mesopotamije na istoku do planina Antibanon na zapadu, na severozapadu Arabije i na Sinajskom poluostrvu. Arapski je klasifikovan kao makroljak koji se sastoji od 30 modernih varijeteta, uključujući njegov standardni oblik, Modern Standard Arabic, koji je izveden iz klasičnog arapskog jezika.

Od Atlantskog okeana na zapadu do arapskog mora na istoku i od Sredozemnog mora jezik, književnost, gastronomija, umetnost, arhitektura, muzika, duhovnost, filozofija, mistika (itd.) Su deo kulturne baštine Arapi.

Arapski svet se proteže preko 22 zemlje i sastoji se od preko 200 miliona ljudi. Arapin je termin koji se koristi samo za ljude na Arapskom poluostrvu koji su semitski, ali sada, sa širenjem arapskih kalifata u prošlosti, koristi se za opisivanje ljudi čiji je maternji jezik arapski. Arapska je sada kulturni izraz, a ne rasni termin, a arapski narod dolazi iz različitih etničkih i verskih zajednica. 22 arapske zemlje su: Alžir, Bahrein, Komori, Džibuti, Egipat, Irak, Jordanija, Kuvajt, Liban, Libija , Maroko, Mauritanija, Oman, Palestina, Katar, Saudijska Arabija, Somalija, Sudan, Sirija, Tunis, Ujedinjeni Arapski Emirati i Jemen.

Poliglot Club Srbija se udružila sa Asocijacijom srpsko-marokanskog prijateljstva, Ambasadom Egipta u Beogradu, Ambasadom Palestine u Beogradu koja će vam pomoći da upoznate arapske zajednice u Beogradu, saznate više i razgovarate o arapskim jezicima, istoriji, festivalima, kuhinji, sportu, tradiciji , umetnost, muzika, plesovi, bioskop, pozorište, književnost, porodica, praznici …

Kao i na našim redovnim nedeljnim sastancima, takođe ćete moći da praktikujete različite jezike sa našim kolegama poliglota iz arapskih zemalja i iz celog sveeta kako biste napravili nove prijatelje i zabavili se. Naši koordinatori će vas pozdraviti i upoznati sa divnim ljudima u vrlo prijateljskoj i zabavnoj atmosferi.

Utorak 26.septembar u 20:00-23:00h
Cetinjska 15, Beograd, Srbija